Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Light4Food wint Jo Janssen-prijs 2015

De werkgroep uit de Stichting Ondernemersprijs Horst aan de Maas, bestaande uit ondernemers uit Horst aan de Maas, heeft de winnaar van de 'Jo Janssen'-prijs 2015 bekend gemaakt.

De heren Peter Christiaens, Michel la Crois en René van Haeff van Light4Food, gevestigd aan de Energiestraat te Horst, mogen op 19 november a.s. bij de uitreiking van de Ondernemersprijs Horst aan de Maas, deze 'Jo-Janssen'-prijs in ontvangst nemen. Light4Food is een innovatieve onderneming die zich richt op het ontwerpen, produceren en monteren van duurzaam gesloten teeltsystemen voor de tuinbouwsector, ook wel City Farming en meerlagenteelt genoemd. Telen zonder daglicht in een gesloten ruimte, onder ideale klimaatcondities en lichtrecepten door middel van LED verlichting en met minimale input van middelen. Een optimale groei, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. De 'Jo Janssen'-prijs wordt uitgereikt aan ondernemers die op een of andere wijze in het oog springen of onderscheidend zijn.

De werkgroep heeft haar keuze laten vallen op de heren Christiaens, la Crois en van Haeff, omdat de samenwerking tussen deze 3 initiatiefnemers, met alle drie een verschillende expertise (vanuit de tuinbouw, de champignonteelt en de techniek) heeft geleid tot deze innovatieve teelttoepassing. Jaarrond productie van tuinbouwgewassen op elke plek of gebouw. Light4Food maakt en test deze toepassing voor heel veel teeltsoorten w.o. sla, spinazie, komkommers, blauwe bessen enz. De maatschappelijke betekenis hiervan is enorm omdat het zal leiden tot meer duurzame teelten en besparing van logistieke kosten.

Voornoemde ondernemers hebben dit concept ontwikkeld en daarin geheel voor eigen risico geïnvesteerd. De werkgroep is van mening dat deze ondernemers hun expertise en hun hart voor de tuinbouw hebben laten samenkomen in een uniek innovatief product. Dit getuigt van lef, de wil tot samenwerking en hart voor de tuinbouw. Light4Food anticipeert hiermee op een bijzondere wijze op de veranderende marktomstandigheden, waarbij de ontwikkeling van een goed, gezond en duurzaam product de kern is. De werkgroep is trots met de toekenning van de 'Jo Janssen Prijs' in 2015 aan deze ondernemers.

Voor meer informatie zie de website: www.light4food.nl.

Wilt u getuige zijn van de uitreiking van de 'Jo Janssen'-prijs en de Ondernemersprijs Horst aan de Maas op 19 november a.s., dan kunt u kaarten bestellen via de website www.ondernemersprijshorstaandemaas.nl

Publicatiedatum: