Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kumato cherrytomaten direct naar supermarkt

De Spaanse groep Perichán lanceren een nieuwe cherrytomatenras, de Kumato. Deze tomaten zullen uitsluitend bij Mercadona verkocht worden. Deze nieuwe oogst zal direct aankomen bij de consument zonder tussenpersoon door middel van de logistieke keten, die samen met de Valenciaanse handelaar is opgezet.

Volgens de gegevens in de presentatie van de financiële resultaten 2014 verkocht de groep vorig jaar een totaal van 50.000 ton tomaten, 25.000 ton komkommers, 12.000 ton bonen en 15.000 ton andere tuinbouwproducten. De Murcia groep kreeg 77.660 miljoen euro in netto-inkomen: een groei van 10,2% ten opzichte van 2013.

Van de totale verkoop ging 80% naar de binnenlandse markt met Mercadona als belangrijkste klant. Zij namen maar liefst 70% van de productie op. De overige 30% werd geëxporteerd.

De Perichán groep wordt gevormd door de handelaar SAT Agrícola Perichán en de producenten Agrupación Agrícola Perichán in Murcia en Agrícola El Casón in Albacete. Het heeft ook eigendommen in Alicante, Almeria, Granada en Navarra. De groep bestaat ook uit de vereniging Frutas Perichán, die in Mercamadrid groenten en fruit verkoopt. Zij behaalde een omzet van 24.010 miljoen euro in 2013: een stijging van 4,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. Perichán is ook eigenaar van Periroc, gevestigd in de Marokkaanse gemeente Agadir. Dit bedrijf heeft 200 hectare kassen voor de teelt van platte en ronde bonen.

Bron: alimarket.es
Publicatiedatum: