Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
over biologische gewasbeschermings

"I love bugs" campagne in El Ejido"

Hortyfruta hervat hun "I Love Bugs" campagne om producenten te informeren over het gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Het evenement vond afgelopen week plaats in El Ejido. Dit keer kwamen er honderd telers en technici bijeen om te praten over de vooruitgang in de komkommerteelt onder plastic en het gebruik van deze techniek.

David Meca, technisch directeur van het Cajamar Experimental Station in Las Palmerillas, was verantwoordelijk voor deze sessie. In zijn toespraak benadrukte hij een aantal maatregelen om biologische gewasbeschermingsmiddelen in komkommers makkelijker te maken.

Meca vertelde ook over de voedselveiligheid "wat bereikt ismet vermindering van het residu gehalte in het product. Ons productie systeemkomt van ver als we het hebben over duurzaamheid van gewasbeschermingsmiddelen, maar we kunnennu eindelijk zeggen dat kassen agro-ecosystemen zijn. De uitdaging was om eenrolmodel op het gebied van duurzaamheid in Europa te worden."

Technici van alle belangrijke bedrijven zoals Agrobio, Koppert Biocolor en Biobest, die actief zijn in biologische gewasbescherming in Almeria namen deel aan dit evenement om informatie te delen over nieuwe producten en behandelingen.

Belangrijkste moment
De campagne van Hortifruta wordt gesteund door de Europese Unie en de overheid van Andalusia. De campagne wordt om twee redenen gehouden op een speciaal moment. Ten eerste omdat telers een goede reden hebben om nauw betrokken te zijn bij de biologische bestrijding, gezien de verspreiding van de witte vlieg waar voor gewaarschuwd wordt door de overheid van Andalusia en de landbouw organisatie COAG.

En ten tweede, vanwege de verplichte bestrijdingsmaatregel van ziekten in tuinbouwgewassen onder dekking (plastic, gaas of glas). Deze regel is in juli van kracht gegaan. Daarom moeten biologische bestrijdingsmethode een prioriteit worden voor telers.

ASAJA vertelde ook nog dat de EU waarschijnlijk volgende maand maar liefst 80 ingrediƫnten van schadelijke bestrijdingsmiddelen zal verbieden. De voorzitter van ASAJA-Ameria, Francisco Vargas wees er op dat het belangrijk is te kiezen voor meer duurzame middelen om ziekten te beheersen, omdat de biologische bestrijding het belangrijkste middel wordt om plagen en ziekten van planten te bestrijden.


Bron: lavozdealmeria.es
Publicatiedatum: