Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Almeria

Spanje: vertraagde productie geeft goede tomatenprijzen

Het huidige seizoen in Almeria wordt tot nu toe gekenmerkt door late productie van tomaten. Hierdoor zijn er kleinere volumes beschikbaar, waardoor de prijzen aanzienlijk stijgen. De groene tomaten worden verkocht voor minder dan 1,30 euro, terwijl de prijzen van de rode ​​tussen 1,25 en 1 euro per kg liggen. Peertomaten staan ​​op een gemiddelde van 1 euro per kg. Dit zijn zeer hoge prijzen voor dit type product. De meeste gewassen zijn in de bestuivingsfase. De hoge temperaturen zijn ook van invloed op de setting, zodat de volumes aan het begin van de oogst klein zouden moeten zijn.

Groene paprika's bereiken prijzen van 0,70 euro, maar op veilingen bedragen zij slechts 0,40 euro. De rode paprika's liggen tussen 0,30 en 0,90 euro en de gele variant krijgt gemiddeld 0,95 euro per kg. De paprikaprijzen zijn gedaald als gevolg van meer aanbod in vergelijking met vorige week. The Green Lamuyo staat tussen 0,85 en 0,40 euro, terwijl de afzet van Red Lamuyo begint bij ongeveer 2 euro per kg. Op de veiling echter 1,50 euro. De Italiaanse groene paprika's blijven duur met prijzen variërend tussen 1,20 en 0,85 euro, terwijl de Italiaanse rode variant wordt afgezet voor een prijs tussen 0,90 en 0,40 euro.

De courgetteprijzen zijn gedaald naar minder dan 0,50 euro/kg en de veilingen sloten op ongeveer 0,20 per kg. De hoge temperaturen hebben geleid tot een productieverhoging, die niet overeenkomt met de huidige vraag. Dus zijn de prijzen gedaald. De initiële prijs van lange aubergines is gedaald tot 0,77 euro en later naat 0,50 euro. De gestreepte aubergines variëren tussen 0,60 en 0,40 euro.

Ten aanzien van komkommers staat het lange ras op een gemiddelde van 0,50 euro en worden Franse komkommers afgezet voor prijzen tussen 0,20 en 0,15 euro en de korte zwarte komkommer opent de veiling op 0,25 euro en sluit op 0,10 per kg. Sperziebonen blijven duur: de Emerite wordt verkocht voor een prijs tussen de 2,40 en 1,90 euro. De Strike heeft een gemiddelde prijs van 2,10 euro en de Helda registreerde eerste prijzen van 2 euro en sluit de veilingen rond de prijs van 1,50 euro per kilo.

Bron: agronoticias.es
Publicatiedatum: