Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Spanje: Ophef over tv-serie "Mar de Plástico"

Vorige week dinsdag ging er in Spanje een nieuwe tv-serie in première. "Mar de Plastic" ("Plastic Zee") werd bekeken door ongeveer 5 miljoen mensen en veroorzaakte enige controverse, vooral in de agrosector. De serie speelt zich af in de fictieve stad Campoamargo, in de provincie Almeria, waar onderzoek wordt gedaan naar een misdrijf.



De serie werd eigenlijk gefilmd in Campohermoso, een wijk in Vícar, Almeria, in het hart van de (kas)productiesector. Volgens de sector zou de serie het publiek kunnen misleiden tot een verkeerde perceptie van de werkelijkheid, in het bijzonder met betrekking tot de behandeling van arbeidsmigranten. Dit stelde Francisco Vargas in een opiniestuk. Hij waarschuwde dat het imago van de sector in "Mar de Plastic" een "negatieve bijklank" kan krijgen.

Voorafgaand aan de première van de serie stuurde COAG een brief naar Atresmedia (de zender) waarin de belangrijkste zorgen van de telers werden verwoord. Na de première van de serie stelde de president van de COAG, Andres Góngora, dat "Atresmedia heeft gereageerd op onze eisen met inbegrip van een waarschuwing aan het begin van de reeks met als doel om pijn of mogelijke misverstanden te voorkomen." Deze waarschuwing stelt duidelijk dat "de gebeurtenissen en personages in deze serie, evenals de stad Campoamargo, volledig fictief zijn.

Naast de agrosector klaagden veel Andalusische kijkers over verschillende onjuistheden in de vertegenwoordiging van Almeria, zoals het accent van de personages.
Publicatiedatum: