Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Heleen van Gulik nieuwe algemeen directeur champigonverwerker Lutèce

Per 1 oktober 2015 wordt Heleen van Gulik benoemd tot algemeen directeur van Lutèce. Zij volgt interim-directeur Atze Bosma op, die vanaf 1 april 2014 leiding gaf aan Lutèce.

Bosma heeft voortvarend gewerkt aan de modernisering van Lutèce. Het hart van deze modernisering is de transformatie van een champignonverwerker naar een foodbedrijf. Om dit te bewerkstelligen zijn de kosten aanzienlijk verlaagd en is geïnvesteerd in productontwikkeling. Ook heeft Lutèce haar internationale ambities verder vergroot. "Een turn around zoals deze treft alle betrokkenen en zal meerdere jaren in beslag nemen. Het is daarom fantastisch dat we Heleen van Gulik hebben gevonden om het stokje over te nemen", vertelt Bosma. "Ze is een krachtige vrouw met veel aandacht voor de mens. Ook heeft ze ruime ervaring met de commerciële versterking van bedrijven." Van Gulik: "Atze Bosma heeft Lutèce voorbereid op een nieuwe toekomst. Het is een geweldige uitdaging om een in potentie prachtig product als de houdbare champignon verder op de kaart te zetten."

Achtergrond

Van Gulik werkte onder andere als algemeen directeur bij King Cuisine, een bedrijf dat koelverse specialiteiten produceert zoals salades en pesto's. Daarna was ze algemeen directeur bij Enrico, dat mediterrane specialiteiten ontwikkelt en verkoopt. Ook is Van Gulik lange tijd algemeen directeur van Stokke Benelux geweest. Van Gulik: "Wat Lutèce voor mij een interessant en aantrekkelijk bedrijf maakt om te werken is dat ik geloof in de toegevoegde waarde van champignons. Champignons sluiten perfect aan op belangrijke maatschappelijke trends wereldwijd, waaronder gezond eten met minder vlees en minder zout. Lutèce heeft hiervoor al belangrijke innovaties op de plank liggen.

Bron: Lutece
Publicatiedatum: