Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitsland zal aan betekenis verliezen als centrum van de fruithandel

Het vijfde Duitse groenten- en fruitcongres

Afgelopen week vond in Düsseldorf het vijfde Duitse groenten- en fruitcongres plaats. Dit congres werd georganiseerd door GS1 Germany, de AMI en Fruchthandel Magazin. Circa 450 deelnemers namen op 17 en 18 september deel aan de bijeenkomst. Daarbij konden zij naar interessante lezingen luisteren en kregen zij de gelegenheid om over actuele thema's binnen de branche te discussiëren.



Terwijl veel deelnemers al op donderdagavond tijdens een informele receptie bij elkaar kwamen in het traditionele restaurant 'Hirschchen' in Düsseldorf, vond het officiële deel op vrijdag plaats.

Belangrijke onderwerpen tijdens het congres waren de rol van Europa en Duitsland binnen de internationale handel, evenals de actuele ontwikkeling van de branche. Duitsland zal weliswaar ook in de toekomst als centrum van de fruithandel fungeren, maar zal als afzetmarkt aan betekenis verliezen. Dat zei professor dr. Ludwig Theuvsen van de Georg-August-universiteit in Göttingen, die dit concludeerde in één van zijn onderzoeken.



Peter Bleser, de staatssecretaris van het Duitse ministerie van Landbouw en Voeding, was enthousiast over de levendige deelname aan het groenten- en fruitcongres. Hij benadrukte in zijn dankwoord dat de Europese groenten- en fruitsector flexibel is en zich aan de veranderende omstandigheden aan zou kunnen passen.

Klik hier voor de fotoreportage

Publicatiedatum: