Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook Duitse groente is schaars

Groenten worden schaars op de Duitse markt. Door de extreme weersomstandigheden in deze zomer hebben de producenten te kampen met oogstuitval en kwaliteitsproblemen, meldt een grote Duitse handelsbedrijf in groenten uit Rheinland-Pfalz. De markt- en prijssituatie is extreem gespannen, in het bijzonder bij groenten uit de kassenteelt. "We gaan er vanuit dat er dit jaar geen overmatig grote hoeveelheden kasgroenten uit Duitse productie op de markt zullen komen", zegt een woordvoerder van het handelsbedrijf.



"Het is een algemeen probleem"
De zomer heeft haar sporen nagelaten. "Het probleem beperkt zich niet alleen tot enkele groentesoorten, maar is een algemeen probleem", meldt de deskundige. "Net als in andere Europese landen hebben ook wij te kampen met de gevolgen van de lange droogte en grote hitte." Terwijl er uit Nederland momenteel slechts een beperkte hoeveelheid verse groente komt, heeft Spanje met een extreem teleurstellende kwaliteit te kampen, in het bijzonder bij paprika's en tomaten.

Met name de ontoereikende kwaliteit van de producten maakt het de producenten moeilijk om hun producten op de markt te plaatsen. "De kwaliteit die onze klanten van ons verlangen, kan momenteel niet geleverd worden. Daardoor is het aanbod momenteel sterk ingeperkt", aldus de woordvoerder.

Ook in de winter problemen
"2015 was een uitzonderlijk jaar wat betreft de hitte en droogte", zegt de vakman.
"We gaan er vanuit dat we ook bij de belangrijkste opslagproducten voor het winterseizoen problemen zullen hebben. Waarschijnlijk zal ook hier de beschikbaarheid sterk beperkt blijven."
Publicatiedatum: