Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oud-veilingman in hart en nieren

Daan Dalm overleden

Op woensdag 9 september is Daan Dalm overleden. Zijn zoon Peter Dalm schreef namens de familie onderstaand In Memoriam:



Daan Dalm was een op en top veilingman met het hart op de juiste plaats en tijdens zijn werkzame leven altijd in de weer om de juiste balans te vinden tussen enerzijds de telers en anderzijds de handelshuizen die op de veiling(en) gevestigd waren en hun producten op de klok aankochten. Streng maar rechtvaardig was hij met alle beslissingen die hij dagelijks in het belang van de veiling en de daarbij aangesloten telers moest nemen maar nam deze beslissingen altijd ook met de belangen van exporteurs en handelshuizen meewegend.

Eén van de exporteurs in Bleiswijk vertelde ons gisteren: als ik aan jouw vader terugdenk dan keer ik terug in de wereld van de veilingen , van ons kent ons , van wij helpen elkaar en wij kijken niet op het laatste uurtje. Zo heb ik je vader nog weleens op zaterdagmiddag uit zijn huis gehaald omdat wij weer eens komkommers nodig hadden. Ook de momenten dat hij s 'morgens een bakkie kwam doen, herinner ik mij, maar toch ook zijn plichtsgetrouwheid die hij betoonde in het controleren van ons of die uitgehaalde komkommers er nog wel stonden.

Daan Dalm zijn carrière begon in 1959 op de Rotterdamse coöperatieve groente- en fruitveiling die toentertijd in Rotterdam Kralingen op de boezembocht gevestigd was. In 1972 na het sluiten van de Rotterdamse veiling verhuisde hij met zijn gezin naar de veiling in Bleiswijk. Gedurende deze periode heeft Daan verschillende functies vervuld waaronder o.a. Halmeester, personeelsaangelegenheden, coördinator telen veilen en is gedurende lange tijd bestuurslid geweest van de personeelsvereniging van de Bleiswijkse veiling.

In maart 1996 heeft Daan gebruik gemaakt van de vervroegde uittredingsmogelijkheid en heeft in de jaren daarop volgend met pijn in het hart de veranderingen die plaatsvonden binnen de groente en fruit wereld gadegeslagen omdat volgens hem alle veranderingen niet ten gunste van de telers zouden gaan uitpakken. Na zijn vertrek bij de Veiling heeft Daan zich op diverse vlakken enorm ingespannen voor het verenigingsleven waaronder de Bleiswijkse Oranje vereniging , Jeu de boules-vereniging en de Pijnackerse biljartvereniging waarbij hij diverse bestuursfuncties vervulde.

Het was dankzij deze inspanningen dat het Hare Majesteit Koningin Beatrix in 2007 heeft behaagd Daan toen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De laatste jaren van zijn leven kwakkelde Daan steeds meer met zijn gezondheid en waren ziekenhuisopnames om hem op te lappen ons en hem niet vreemd. Vorige week donderdag was het weer eens zo ver en moest hij wederom opgenomen worden maar deze keer bleek de laatste maal te zijn en is hij uiteindelijk in de vroege uurtjes van 9 september in zijn slaap er stiekem tussenuit gepiept.

Klik hier voor de rouwkaart
Publicatiedatum: