Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnam: asperges lucratiever dan rijst

Telers in het Phuc Tho District in Ha Noi verdienen meer nu ze zich richten op een nieuw gewas: asperges. Bui Thi Lang, hoofd van een telersvereniging in het district, zegt dat men eerder dit jaar begonnen is met de teelt van asperges, nadat lokale autoriteiten op zoek gingen naar gewassen met meer economische waarde dan rijst.

Lang zegt dat maar weinig lokale telers destijds interesse hadden in de aspergeteelt, omdat dit nieuw voor hen was en een grote investering nodig was om ermee te beginnen – zo'n 30 miljoen VND ($1.330) per sao (360 m2). Desondanks bloeide de aspergeteelt op en zodoende waren de telers in staat hun inkomen te verhogen.

In de gemeenschap worden op 4,7 ha asperges geteeld, wat zorgt voor een dagelijkse opbrengst van ongeveer 100 kilo asperges. Een kilo asperges wordt verkocht voor 50.000-70.000 VND ($2,20-3,10).

Lang zegt dat een bedrijf en groothandel naar de gemeenschap zijn gekomen om asperges te bestellen voor verkoop op markten.

Nguyen Bao Khanh, die leiding geeft aan de aspergecoöperaties, zegt dat asperges veel winstgevender zijn dan conventionele gewassen als rijst en maïs.

Hij zegt dat de coöperaties per dag meer dan 2 miljoen VND ($89) verdienen met 2 ha oogstrijpe asperges.
Publicatiedatum: