Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Facturen Sociaal Fonds van TKP Groningen

Deze week worden en zijn er facturen voor het sociaal fonds verstuurd naar AGF ondernemers vanuit TKP (Groningen). Wellicht vallen deze facturen je deze keer op. Ze werden namelijk voorheen vanuit Syntrus Achmea verstuurd.

Waarom krijgt u deze factuur ook alweer?
Onder het Sociaal Fonds AGF vallen alle werkgevers, die werkzaam zijn in de AGF Detailhandel (ambulant en gevestigd). Vanuit onze CAO dienen al deze werkgevers 1% van hun totale loonsom af te dragen aan dit fonds. Deze gelden worden door AGF CKO ingezet voor opleidingen en scholing en projecten ten behoeve van het bevorderen van het vakmanschap en het ondernemerschap in de branche alsmede op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Bovendien vergoedt het fonds voor 50% de opleidingskosten, die bedrijven maken om medewerkers en ondernemers te scholen.

Voorheen verstuurde Syntrus Achmea de facturen voor het sociaal fonds samen met die voor het pensioenfonds. Beide zijn overgenomen door pensioenuitvoerder TKP. Omdat er enigszins vertraging door de overname was opgelopen, krijgt u nu een halfjaar factuur. In principe worden er vanaf nu weer de gebruikelijke kwartaalfacturen verstuurd. TKP zal dus ook de facturen voor het pensioenfonds gaan versturen.

Mocht u deze facturen dus ontvangen, dan weet u dat dit niets nieuws is en geen nepfactuur.

Bron: AGF Detailhandel

Publicatiedatum: