Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Letland: goede verwachtingen voor late groentenoogst

Volgens LETA zal de Letse groenteoogst als gevolg van het wisselvallige weer deze zomer en de langdurige droogte een paar weken vertraagd zijn. "Vanwege het koude voorjaar zal de oogst goed zijn, maar wel een maand later dan gebruikelijk. De opbrengst van broccoli en ijsbergsla is uitstekend. Voor bloemkool is dit niet het geval. Dat geldt ook voor overige gewassen die net zoals bloemkool in de tweede helft van de zomer geplant zijn," legt teler Martins Boguss uit. "Voor aardappelen verwachten we kleinere volumes maar wel van goede kwaliteit," voegt hij er aan toe.
 
Ook teler Zigfrids Krievins verwacht een goede groentenoogst. "We telen vooral uien, wortelen, kool, bieten en aardappelen. We verwachten grote volumes wortelen, uien en bieten. We verkopen de groenten aan een coƶperatie, die ons gedurende een langere periode een vaste prijs garandeert," aldus Krievins. 
 
Edite Strazdina, hoofd van de coƶperatie 'Musmaju Darzeni' bevestigt dat de verwachtingen voor wortelen, aardappelen, kool en bieten inderdaad goed zijn in de regio Vidzeme en centraal Letland.
 
"Vooral de kooloogst zal naar verwachting zeer goed zijn. Omdat delen van Europa deze zomer te maken hadden met een hittegolf, zal in andere Europese landen de vraag naar Letse groenten stijgen," aldus Strazdina.
Publicatiedatum: