Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische groenteprijzen gedaald

De prijzen voor veel Australische groenten en fruit zijn deze week gedaald doordat het betere weer in de teelregio's voor een overaanbod zorgde.

De beste groentekoopjes zijn momenteel Aziatische groenten, bieten, kool, paprika, wortel, aubergine, selderij, venkel, prei, peultjes, snijbiet, courgette, ui, aardappelen en zoete aardappelen. De 'koop van de week' is sla, waarvan de meeste soorten goedkoop zijn. Nog meer redelijke prijzen vindt de consument bij komkommers, sjalotten en kruiden, hoewel basilicum schaars is en dus duurder zal zijn.

Asperges daarentegen, worden geïmporteerd en zijn stevig geprijsd. Ook kunnen consumenten verwachten flink te betalen voor spruitjes, broccoli, bloemkool, pastinaak, pompoen, champignons en suikermaïs. Ook bonen zijn duur, vooral met de hand geplukte bonen. Alle tomatensoorten zijn tevens in prijs gestegen en zijn net als avocado's flink aan de prijs. 

Het fruit, dat momenteel het meeste waar voor je geld oplevert, zijn mandarijnen, navelsinaasappelen, kiwi's, de meeste meloensoorten, ananas, passiefruit en papaja's. Sommige peren zijn goedkoper, maar de beste kwaliteit zal meer kosten. Bananen zijn aan de prijs. Appelen, alle bessen, citroenen, bloedsinaasappelen en Amerikaanse druiven hebben ook allen een hoger prijskaartje. Het duurste fruit is limes en al het steenfruit dat uit de VS is geïmporteerd, waaronder perziken, nectarines en pruimen.

Source: qt.com.au
Publicatiedatum: