Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
200 bezoekers per dag voor Smaakteam WUR

Tomatenfabriek in de Kunsthal

Tholen - Midden in de Kunsthal te Rotterdam bevindt zich de Tomatenfabriek. Onder andere Rijk Zwaan, het Smaakcentrum Bleiswijk van de Wageningen UR, Van Leeuwen Van Lignac Stichting, Batist Westland, Harvest House, Looije Tomaten, Kleinstesoepfabriek, Kwekerij Frank van der Burg, Uit Je Eigen Stad, Magis 010 hebben er hun kamp opgeslagen om de bezoeker kennis te laten maken met de tomaat. Er zijn kooksessies en de bezoekers kunnen hun mening achterlaten over de bepaalde smaak van een tomatensoort.


Wouter Verkerke van het Smaakteam is tevreden over voorlopige resultaat: "In het openingsweekend was het afgeladen vol met zo'n 1000 bezoekers. En nu is er een aanloop van zo ongeveer 200 bezoekers per dag. Onder een een breed publiek hebben we voor drie bedrijven testen uitgevoerd en leverde tot nu toe zo'n 3000 resultaten op." De exacte resultaten en en de deelnemende bedrijven zijn bekend bij de Wageningen Universiteit. De tentoonstelling Tomatenfabriek loopt tot 6 september 2015. Bedrijven kunnen hun product in die periode op smaak laten testen. Meer info is te vinden op www.kunsthal.nl/kookt.

Meer informatie:
Smaakteam Bleiswijk WUR
Wouter Verkerke
E: wouter.verkerke@wur.nl
T: 0317-485534
www.wageningenur.nl