Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Urban farming voedt globaal 700 mln mensen

Verplaatsbare moestuin kraakt lege kavels Berlijn

Volgens de wereld voedselorganisatie wordt 15% van al het voedsel in steden geteeld. Hiermee worden 700 miljoen burgers gevoed die bijna een kwart uitmaken van de wereldbevolking. In 2030 leeft waarschijnlijk 60% van de wereldbevolking in steden. In Berlijn wordt vooral geteeld in het gebied tussen de voormalige Berlijnse Muur en het vliegveld Berlin Tempelhof. Hieronder drie unieke projecten:



Prinzessinnengarten (Prinsessentuin) is een groot project bij Moritzplatz in de alternatieve wijk Kreuzberg. In 2009 veranderden honderden vrijwilligers een kale vlakte tot een productieve moestuin. Lokale bewoners onderhouden de tuin en breiden deze voortdurend uit. De laatste toevoeging is het plaatsen van zeven bijenkorven.

(Nomadisch Gruen) Nomadisch Groen teelt AGF in jute zaken en recyclebare verpakkingen. Hierdoor zijn de producten snel verplaatsbaar en kunnen ze de plaatsen bezetten en weer verlaten. Ideaal wanneer de projectontwikkelaar tijdens het groeiseizoen besluit om de lege plek alsnog een bestemming te geven.

Allmender Kontor is een urban farm op Berlin Tempelhof. Dit vliegveld wordt sinds de Berlijnse Luchtbrug in 1948/49 niet meer gebruikt.

Bron: Daily Times
Publicatiedatum: