Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse wortelen kleiner door tekort aan zon

Het ontbreken van de zon tijdens het voorjaar zorgt ervoor dat de wortelen gemiddeld 42 gram wegen in plaats van meer dan 57 gram. Normaal zijn de wortelen 12,7 cm lang en minstens 3,8 cm dik. Dit jaar zijn ze korter en dunner. Het goede nieuws is dat volgens de laatste gegevens van mysupermarket.com de wortelen in prijs zijn gedaald tot 1,27 euro per kilo van 1,37 euro in 2014.

Rodger Hobson, voorzitter van de British Carrot Growers Association (BCGA): 'Wortelen hebben veel water en zonneschijn nodig. Ze houden een temperatuur van 24 °C, maar in juni was de lucht grijs en bewolkt en de temperaturen waren slechts 15 tot 17 °C. Dit was het patroon in Yorkshire, Lancashire, Norfolk en Nottinghamshire, wat de belangrijkste teeltgebieden zijn. Maar mensen moeten zich geen zorgen maken. We zijn hoopvol dat de wortelen deze maand in lengte en gewicht zullen groeien."

Volgens de laatste cijfers van de BCGA eet het Verenigd Koninkrijk 700.000 ton wortelen per jaar: een geschatte 100 wortelen per persoon. Jaarlijks gaat er 410 miljoen euro om op de Britse wortelmarkt.

Bron: dailymail.co.uk
Publicatiedatum: