Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wit-Rusland: binnen vijf jaar zelfvoorzienend met kasgroenten?

Volgens President Alexander Lukashenko van Wit-Rusland zal aan de binnenlandse vraag naar glasgroenten binnen 5 jaar worden voldaan. "Laten we afspreken om dit probleem binnen de komende vijf jaar op te lossen. We moeten een noodzakelijk aantal kassen bouwen dat is uitgerust met de nieuwste technologieën," zei het staatshoofd tijdens een recent bezoek aan de Minsk Vegetable Factory.

Alexander Loekasjenko stelt dat er moet worden geïnvesteerd in de bouw van kassen rond Minsk. "Minsk moeten worden voorzien van goedkope glasgroenten," zei hij. Groenten en fruit geteeld in de buurt van Minsk moet worden geleverd aan het retail-netwerk van de Wit-Russische hoofdstad tegen de laagste verzendkosten.

Alexander Loekasjenko vroeg tijdens het bezoek hoeveel meer kassen er nodig zijn voordat Wit-Rusland volledig zelfvoorzienend is. Hem werd gemeld dat het land 377.000 ton AGF meer moet produceren.

Jaarlijks produceren de agrarische organisaties en individuele bedrijven van het land meer dan 560.000 ton groenten, waaronder bijna 115.000 ton in kassen. Er zijn 21 grote glastuinbouwbedrijven met een totale oppervlakte van bijna 250 hectare. In de afgelopen 10 jaar is er 110,5 hectare aan energiezuinige kassen bijgekomen. Als geheel steeg de productie van glasgroenten 1,7 keer in 2014 ten opzichte van 2005. De winterkassen telen 15 soorten gewassen, vooral komkommers, tomaten, aubergines, paprika, sla, rucola, basilicum, selderij, dille, peterselie, koriander, zuring en andere groene gewassen.

Volgens het Nationaal Comité statistieken, produceerde het land met ingang van 1 juli 61.300 ton glasgroenten. Zo'n 10.500 ton werd geëxporteerd.



Bron: eng.belta.by/
Publicatiedatum: