Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kas Greenco in Wieringermeer

Greenco, producent en verpakker van snackgroenten, heeft geïnvesteerd in een nieuwe tuin in Wieringermeer. Op bijna 10 hectare zullen daar jaarrond snacktomaatjes geteeld worden.

Greenco is producent van de welbekende Tommies snacktomaatjes. Het assortiment is de afgelopen jaren uitgebreid met snoepkomkommers en –paprika's. Greenco vierde kortgeleden het tienjarig jubileum. De clown die alle verpakkingen sierde, is vernieuwd. Het nieuwe ontwerp markeert de start van een landelijke campagne om mini-groente als gezond snoep en verantwoord tussendoortje te positioneren. Zo hoopt Tommies een structurele bijdrage te leveren aan een gezonder Nederland.

"Greenco wil met haar merk Tommies absoluut de beste zijn. Dat betekent dat er in de wintermaanden idealiter Nederlands belicht product in de verpakkingen van Tommies gaat", laat het bedrijf weten. "In lijn met deze strategie en belofte, wordt er nu een kas gebouwd in Wieringermeer."

Het bedrijf neemt 20 hectare grond over van paprikakwekerij Barendse DC. De bouw van 9,8 hectare kas is inmiddels gestart. Barendse DC kocht in 2006 45 hectare grond op Middenmeer. Daarvan is inmiddels 20 hectare bebouwd. Op het verkochte perceel van 20 hectare kan 15 hectare kas gebouwd worden.

De eigen teeltlocaties van Greenco, in Someren en Honselersdijk, beslaan ruim 23 hectare kas. In Nederland staat nog eens 7 hectare teelt onder contract. Ook in Spanje (46 ha) en in Mexico (4 ha) wordt onder contract geteeld.

Voor meer informatie: www.greenco.nl