Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pierre Sweep:

"Betere overgang naar nieuw knolselderijseizoen niet voor te stellen"

Tholen - Het nieuwe knolselderijseizoen staat weer in de startblokken. "Wij zitten maandag sowieso in de nieuwe oogst", vertelt Pierre Sweep van A&P Sweep uit Zevenbergen. "Het seizoen is geweldig verlopen. We hebben een geweldige kwaliteit knollen van de oude oogst gehad en de vraag is enorm goed geweest. Ondanks dat uit de voorraadinventarisatie van februari bleek dat er 30% meer knollen in voorraad waren, hebben we de laatste weken met de rem erop moeten verkopen voor een goede aansluiting naar de nieuwe oogst. Een mooiere overlap naar het nieuwe seizoen kun je niet voorstellen. Momenteel ligt de telersprijs rond de 45 cent voor de oude oogst."



Sweep heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in de teelt- en bewaringstechnieken en is daardoor in staat om later in het seizoen een hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Een groot deel wordt met de aardappelrooier geoogst. "We leggen de lat hoog qua presentatie, mechanisatie en kwaliteit en dat heeft zijn vruchten afgeworpen", vertelt Pierre. "Afgelopen maand gingen er auto's vol veldgewas naar Engeland. Afnemers kondigen vaak aan dat ze zouden overschakelen op de nieuwe oogst, maar vanwege de goede kwaliteit bleven ze oude knollen bestellen. Er zijn weken geweest dat we 700-800 ton knollen verkochten."

Voor meer informatie:
A&P Sweep
De Langeweg 9a
4762 RA Zevenbergen
Tel: 0168-327750
Mob: 06-53155323
pierre@sweep.nl
www.sweep.nl