Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan wil Seed Quality Center bouwen in De Lier

Tholen - Rijk Zwaan wil in De Lier een nieuw kwaliteitscentrum bouwen. Het Seed Quality Center moet komen te liggen aan de Zijtwende. De gemeente Westland heeft het plan op dit moment ter inzage liggen.



Op de hoofdlocatie van de groenteveredelaar, aan de Burgemeester Crezéelaan, werken zo'n 700 mensen. De afgelopen jaren is dat perceel volgeraakt. Om ook in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de fytosanitaire en kwalitatieve eisen wil het bedrijf een aantal onderzoeks- en testfaciliteiten in fases uitbreiden en clusteren in een nieuw Seed Quality Center.

Het perceel aan de Zijtwende heeft een oppervlakte van 47.000 m2 en ligt nu braak. Het Seed Quality Center dat Rijk Zwaan er wil realiseren, omvat kassen, laboratoriumruimtes en klimaatcellen met meerlaagse, geconditioneerde teeltruimtes. Er zullen onderzoeken worden uitgevoerd om de kwaliteit van de rassen en zaden te kunnen testen en verbeteren, zowel onder geconditioneerde als onder praktijkomstandigheden.




Publicatiedatum: