Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rony de Ceuster, Compra:

"Kasgroentenmarkt erbarmelijk"

Tholen - Door het warme weer vorige week schoot de productie van veel groenten omhoog. Sinds eind vorige week zat er daardoor een daling in de prijzen. Volgens Rony de Ceuster van Compra is de markt van veel groenten op dit moment erbarmelijk slecht. Ook door de vakantieperiode storten vele prijzen in elkaar."

Dalende lijn
"Voor courgettes werden (08-07) minimumprijzen gegeven van 3 tot 6 cent voor de vollegrondsproducten. De kascourgettes lagen rond de 15 cent. Aubergines kwamen vandaag onder de 50 cent en daar zit ook een dalende lijn in sinds vorige week. De tomatenprijs zakte dieper weg naar 20 cent. Komkommers hielden stand rond 30 cent. De verkoop van bloemkool verliep moeizaam en klokte af op 24 cent."



Kalm
Hij geeft aan dat het in de vakantie meestal kalmer is dan in mei en juni. "De markt was vorige week oververhit. Veel productie en de verkoop tijdens het voorbije weekend verliep rustig. Vandaag (8-7) was de verkoop op de Veiling in Mechelen pas om 10 over 11 gedaan. Dit betekent dat er veel product was en alles traag verkocht werd. Daarnaast worden er dagelijks producten vernietigd."

Hij geeft aan dat het warme weer bij kasgroenten invloed heeft op het productieniveau. "Daar zie je vooral de productie stijgen, maar verder kunnen ze wel warmte verdragen. Bij vollegrondsgroenten heeft het daarentegen invloed op de kwaliteit. Ik verwacht dat die gevolgen pas vanaf volgende week zichtbaar zullen zijn. Mogelijk komen dan de beschadigingen boven water."

Voor meer informatie:
Rony de Ceuster
Compra BVBA
Kempenarestraat 64/2
2860 Sint-Katelijne-Waver - Belgiƫ
T: +32 (0) 15 569 202
F: +32 (0) 15 550 511
www.comprabvba.be