Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: Enorme investeringen in glastuinbouw

De investeringen in de Canadese glastuinbouw zijn in de afgelopen maanden sterk toegenomen. Serres Royales bijvoorbeeld investeert € 10 miljoen, Serres Sagami € 4 miljoen en Serres Tundra € 70 miljoen.

Vorige week kondigde de regering van Quebec aan een lening van € 17 miljoen te verstrekken aan Serres Tundra via Investissement Québec. De projectontwikkelaars, Eric Dubé, Caroline en Bertrand Fradet willen 70 miljoen euro investeren in de bouw van 40 hectare aan hydrocultuurkassen in Saint-Félicien. De ontwikkelaars hopen met ingang van september 2016 te beginnen met de komkommerproductie.

Voorzitter van het Greenhouse syndicaat in Quebec, André Mousseau, legt uit dat de producenten investeren omdat er op het moment grote vraag is. "Quebec wordt overspoeld door allerlei producten die van buiten komen, vooral uit Ontario en Mexico. De producenten in Quebec proberen nu zelf aan de vraag te voldoen."


Publicatiedatum: