Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Ramadan zorgt voor levendige handel

Voor gelovige moslims is momenteel een bijzondere tijd van start gegaan - de vastenmaand Ramadan. Een hele maand lang wordt er overdag gevast. Pas na zonsondergang mag men weer eten en drinken. Dan eet men vaak een groot feestmaal waarvoor de hele familie en vrienden bij elkaar komen. Daarbij wordt natuurlijk ook veel groenten en fruit gegeten.

Mustafa Karahan is met zijn bedrijf 'Maxime BVBA' gevestigd in het 'Frischezentrum Essen'. Tot zijn klanten behoren onder andere veel moslimsupermarkten en gastronomiebedrijven. De groothandelaar: "Juist nu is de vraag naar verse groenten en vers fruit extreem groot. Aan het begin van de vastenmaand Ramadan stijgt de vraag en dat stimuleert de handel."

"Momenteel is er vooral veel vraag naar watermeloenen, kersen, abrikozen en aardbeien", legt Karahan uit. "Onze watermeloenen komen uit Griekenland en Italiƫ. De kwaliteit is erg goed." Momenteel komen veel van zijn producten uit het Middellandse Zeegebied. "Onze kersen en abrikozen nemen we onder andere van Spanje, Italiƫ en Frankrijk af. De aardbeien stammen uit Duitse teelt."

Publicatiedatum: