Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom Syngenta het bod van Monsanto afwees

Syngenta sluit een overname in de toekomst niet uit, maar de recent gedane biedingen van Monsanto zijn unaniem afgewezen. In een video geeft topman Michel Demaré hier meer uitleg over. Het bod van Monsanto is volgens hem veel te laag zijn - het bedrijf wordt structureel ondergewaardeerd. Bovendien zijn de risico's groot: er kan schade toegebracht worden aan het bedrijf door het lange overnametraject en garanties op succes zijn er niet.

Het tweede bod werd al helemaal razendsnel afgewezen omdat het volgens Demaré feitelijk niet anders was dan het eerste. "Het enige verschil was de break free, maar ook dit bod konden we snel afwijzen."

Volgens Demaré zijn deze overwegingen met Monsanto gedeeld en is er drie keer overlegd over onder andere de kartelwetgeving, de antitrust. "We hebben ze de kans gegeven om oplossingen te bieden. Dat hebben ze niet gedaan. Deze materie is lastig en heeft een onzekere uitkomst. Garanties kunnen er niet gegeven worden. Het risico is te groot om ons erin te storten."

Monsanto benaderde Syngenta medio april met een bod van CHF449 per aandeel, voor 45% in contanten en 55% in aandelen Monsanto. Dat bod werd door Syngenta afgewezen en dat gold ook voor een volgend voorstel waarin een break-up fee van $2 miljard werd opgenomen.

Bekijk de video hier.


Publicatiedatum: