Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Food Trade Missie Roemenië, 26 t/m 29 oktober 2015

Van maandag 26 tot en met donderdag 29 oktober 2015 vindt een intensieve handelsmissie naar Roemenië plaats voor Nederlandse levensmiddelen. Dit omvat vers, verwerkt en bewerkt, inclusief AGF, alle voedsel & drank sectoren en bloemen en planten. Roemenië biedt concrete kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven voor onder andere 'private labels'. De missie zal inzicht geven in de sterk opkomende levensmiddelenmarkt en directe contacten leggen tussen importeurs en inkopers ('matchmaking'). Tijdens de missie zal tevens een bezoek worden gebracht aan de INDAGRA, de meest toonaangevende levensmiddelenvakbeurs van Roemenië. De Nederlandse Ambassade en de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunen deze missie. De uiterste inschrijfdatum is 15 juli 2015.

Programma
  • Een seminar over de opkomende vers, voeding en dranken;
  • Ontmoetingen met lokale experts;
  • Bezoek aan productiebedrijven, retail en food service ketens;
  • Individuele matchmaking in hotel en op locatie;
  • Business receptie met inkopers;
  • Bezoek aan de INDAGRA waar ook individuele afspraken staan gepland.

De Roemeense food & drink markt
Roemenië (20 miljoen inwoners, waarvan 65% in stedelijke gebieden) heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot de meest veelbelovende levensmiddelenmarkt in de regio. 54% van de retail zijn moderne westerse supermarkt ketens met een stijgende trend. De food retail en food service markt zich sterk ontwikkeld:
Totale food omzet: € 19 miljard, waarvan circa € 10 miljard moderne retail in 2014 met een groei van 7,5% ten opzichte van 2013. Winkelketens als Delhaize, Auchan, Billa, Lidl, Carrefour, Metro, Kaufland en Selgros en nog meer Europese retailers hebben zich hier gevestigd.

De consument besteedt 41% van zijn inkomen aan food & drinks (€ 150)
  • 35% vlees en vleeswaren
  • 20% zuivel
  • 27% groenten en fruit
  • 14% brood en bakkerijproducten
Ondanks dat de foodservice markt nog erg gefragmenteerd is, neemt de omzet hier met 5% toe per jaar. De totale markt voor levensmiddelen wordt geschat op € 30 – 35 miljard.

De investering
Voor deze missie gaan wij uit van maximaal 15 deelnemers uit de verschillende verssectoren. De investering in deze missie bedragen € 1.800,- per persoon, exclusief btw en exclusief reis- en verblijfkosten. Voor beginnende Roemenië exporteurs stelt het RVO een voucher van € 1.500 beschikbaar. Kijk hiervoor op de website van het RVO.
 
Phaff Export Marketing zal een reisarrangement samenstellen, die is begroot op € 600,- per persoon voor vlucht en hotel.

Meer informatie:
Phaff Export Marketing BV,
Victor Phaff;
E: pem@phaff.com
T: 0321-387 933
Publicatiedatum: