Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
paprika's komen uit Nederland

Vrijwel uitsluitend lokale aardbeien op Duitse markt

Aardbeien
In week 24 waren er in Duitsland vrijwel uitsluitend aardbeien uit eigen land op de markt. Hier en daar doken enkele Nederlandse leveringen op, die slechts een aanvullende rol speelden. Hoewel het aanbod een beetje afnam, lukte het moeiteloos om aan de vraag te voldoen. Vaak was het aanbod zelfs wat te groot, waardoor er onvermijdelijk voorraden ontstonden en prijzen merkbaar verlaagd moesten worden. Maar zelfs bij de lagere prijzen lukte het niet om de voorraden helemaal weg te werken. De handel kenmerkte zich wel door zeer uiteenlopende prijzen. Zo waren er kwalitatief zwakke partijen die aanzienlijk goedkoper werden, maar ook nog topkwaliteit, die nog tot 1,70 euro per 500 gram opbrachten.

Paprika's
Het grootste deel van de paprika-import kwam uit Nederland. Paprika's uit België ontbraken in München en in Keulen. Omdat het aanbod te overzien was, werden er bij rode en gele paprika's aanvankelijk relatief stabiele prijzen gerealiseerd, die korte tijd later regelrecht omhoog schoten. Vooral in Frankfurt waren prijsverhogingen van meer dan 50% geen zeldzaamheid. Bij groene paprika's was deze positieve prijsontwikkeling minder sterk of werden de paprika's zelfs goedkoper. Turkije completeerde het aanbod aan groene paprika's. Deze Turkse paprika's werden meestal tegen weinig veranderde prijzen verkocht. Duitse paprika's speelden vanwege een klein aanbod slechts een kleine rol op de markt.

Appelen
Het Europese aanbod werd aangevoerd door Italiaanse producten. Zoals gewoonlijk was de vraag naar appelen van de oude oogst goed, waardoor hun prijzen vanwege de beperkte beschikbaarheid aantrokken.

Peren
Chili en Zuid-Afrika domineerden de handel. Vanwege een behouden vraag en een daarbij passend aanbod was er weinig verandering in de prijzen.

Druiven
De presentie van Chileense en Zuid-Afrikaanse druiven op de markt nam continu af. In plaats daarvan nam het aanbod aan Italiaanse Black Magic en Victoria druiven toe.

Abrikozen
Spanje domineerde de markt. De beschikbaarheid groeide gestaag en overtrof zo nu en dan de vraag. Sommige abrikozen lieten qua aroma en houdbaarheid te wensen over.

Kersen
Er waren vooral Spaanse kersen op de markt. Over het algemeen kon de grote aanvoer te beperkt ondergebracht worden. Hierdoor werden er snel voorraden gevormd.

Perziken en nectarines
Spaanse perziken en nectarines domineerden de markt, gevolgd door Italiaanse waren. De continu, maar wel beperkte vraag, kon makkelijk gedekt worden.

Kiwi's
Kiwi's uit Nieuw-Zeeland domineerden de markt. Het aanbod nam continu toe en was voldoende om aan de vraag te kunnen voldoen. Chileense kiwi's lieten qua vorm en rijpheid te wensen over.

Citroenen
Op de meeste markten behielden Spaanse citroenen hun monopoliepositie. Het aanbod was niet altijd groot genoeg om de vraag te dekken.

Bananen
Men hield al rekening met de continu behouden vraag naar bananen: de aanvoer was te overzien. De prijzen veranderden vaak niet en als ze dat wel deden veranderden ze slechts zeer beperkt.

Bloemkool
Het Duitse aanbod nam gematigd toe. De stijgende temperaturen maakten de verkoop echter moeilijker.

Sla
De verkoop van ijsbergsla uit Duitsland en Nederland verliep constant, waardoor de prijzen ook relatief constant bleven. Dit was echter wel alleen het geval bij een goede kwaliteit.

Komkommers
Duitse komkommers domineerden nog steeds de markt en het aanbod werd aangevuld met leveringen uit Nederland en België. Het aanbod nam zo nu en dan wel een beetje af.

Tomaten
Er kwamen voortdurend enorme leveringen op de markt, met name uit Nederland en België. Ondanks een toegenomen vraag kon het aanbod niet helemaal onder worden gebracht.

Asperges
De verkoop loopt langzaam aan ten einde. Dat is makkelijk te herkennen aan de beperkte beschikbaarheid. Steeds meer telers stoppen reeds met oogsten.

Uien
Spaanse consumptieuien waren het meest op de Duitse markt te vinden, maar het aanbod hiervan was steeds beperkt. De handelaren hielden vast aan de prijzen.
Publicatiedatum: