Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Julia Roberts steunt bioinitiatief Save our Soils

Julia Roberts kijkt bezorgd in de camera terwijl ze het bordje met deze tekst waarop te lezen is dat er 9.378 m2 vruchtbare aarde is verwoest in de tijd dat de lezer deze tekst leest. Julia is de meest recente beroemdheid in een rijtje Vips dat steun betuigt aan het Save Our Soils initiatief. De Dalai Lama, Desmond Tutu, activiste Vandana Shiva, natuurbeschermer Douglas Tompkins en vele anderen gingen haar voor. Meerderen van hen zullen spreken op het Celebrating Soil! Celebrating Life! congres op 26 en 27 juni in Amsterdam.



Save Our Soils wil consumenten informeren over de noodzaak om te stoppen met onverantwoorde landbouwpraktijken en het verlies van vruchtbare bodems tegen te gaan. Op dit moment gaan wereldwijd 30 voetbalvelden aan landbouwgrond per minuut verloren.

Onlangs lanceerde Save Our Soils de "I like organic" campagne, die consumenten aanspoort om biologisch te eten teneinde bodems te redden. Men kan ook online meedoen door het Save Our Soils Facebook of de campagnewebsite www.saveoursoils.com te 'liken'.

Elke 'like' maakt € 5,- vrij uit het Save Our Soils Fonds, waarmee 500m² vruchtbare bodem kan worden gered. Door haar foto te delen, spoort Julia Roberts consumenten aan om mee te doen en te kiezen voor biologisch.

Het Celebrating Soil! Celebrating Life! congres, dat over tien dagen plaatsvindt in Amsterdam, biedt de inhoudelijke verdieping bij het thema. Koninklijke gasten, natuurbeschermers, kopstukken uit het bedrijfsleven en spirituele leiders slaan in Amsterdam de handen ineen. Onder de sprekers zijn onder meer Vandana Shiva, Douglas Tompkins, Prinses Irene en vele anderen. Kijk voor het complete programma op: www.celebratingsoil.com.

Ondernemer Volkert Engelsman, CEO van Nature & More / Eosta, is de initiator van de Save Our Soils campagne en het congres. Hij licht toe: "We willen telers wereldwijd ondersteunen bij de ontwikkeling van duurzame landbouwmethoden en de instandhouding van bodemvruchtbaarheid. Tegelijk willen we consumenten wereldwijd aansporen om meer biologisch te eten en zich bewust te zijn van de manier waarop eten geproduceerd wordt. Er kan immers geen duurzaamheid bestaan zonder transparantie. We moeten onze bodem redden voor ons eigen welzijn en toekomstige generaties."

Het Celebrating Soil! Celebrating Life! congres wordt georganiseerd door Nature & More / Eosta met steun van de FAO en IFOAM Organic International in het kader van het International Year of Soils. Toegang tot het congres is gratis: een gebaar van Nature & More / Eosta dat haar 25-jarig bestaan viert als Europa's leidende en meest innovatieve distributeur van verse biologische groenten en fruit.
Publicatiedatum: