Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland consumeerde 9.678 ton aubergines in 2014

Het Zwitserse aubergineseizoen duurt van juni tot en met oktober. In 2014 consumeerde men in Zwitserland 9.678 ton aubergines, wat neerkomt op circa 1,2 kg per hoofd van de bevolking. Van deze hoeveelheid stamde 4.147 ton uit Zwitserland. De rest werd geïmporteerd, meldt de Duitse website Gabot.de.

De aubergine stamt oorspronkelijk uit India en werd ongeveer in de dertiende eeuw door de Arabieren naar Europa gebracht. De eerste rassen waren wit en werden vanwege hun eivormige verschijning eiervruchten genoemd. De aubergine hoort tot de nachtschadegewassen en wordt in Zwitserland hoofdzakelijk in warme gebieden zoals in Tessin en de regio rondom het meer van Genève geteeld.

Aubergines kunnen een lengte tot zo'n 30 cm bereiken. Het bekendste zijn ze in de langwerpige vorm met een donkere paarse kleur. Daarnaast zijn er echter talrijke andere soorten zoals bijvoorbeeld de dunnere, komkommerachtige aubergine, die men vooral in de Aziatische keuken aantreft.
Publicatiedatum: