Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supermarktketen Meijer en Mastronardi aan de slag met lokale productie

Supermarktketen Meijer zet haar lange traditie van het kopen van lokale producten voort met de uitbreiding van haar samenwerking met Mastronardi Produce uit Michigan.

Meijer begon haar samenwerking met Mastronardi 40 jaar geleden. Momenteel levert het bedrijf jaarlijks miljoen kilo's aan producten aan Meijer.

"Meijer is onze langst bestaande klant in de VS", zegt Paul Mastronardi, de directeur van Mastronardi Produce: "De samenwerking gaat terug tot mijn vader en grootvader".

In de kassen van Mastronardi worden tomaten gekweekt aan ranken die niet op de grond komen. Zo is het ook 's winters mogelijk te oogsten. De kas is meer dan 7,5 meter hoog en er is een energiegordijn in geplaatst dat de warmte van de zon vasthoudt nadat deze is ondergegaan.

Het laatste nieuwe project van Mastronardi Produce is een kas in Coldwater speciaal ontworpen om heel het jaar door paprika's te kunnen telen. Hiermee zal Meijer een van de eerste supermarkten zijn, die paprika's buiten het seizoen kunnen aanbieden.

De relatie tussen Meijer en Mastronardi is een boost voor de lokale economie van Michigan. Per jaar geeft Meijer €71 miljoen aan versproducten in de streek uit. Hiermee is het bedrijf een van de grootste aankopers van de streek.

Meijer doet momenteel zaken met meer dan 100 lokale telers. Daarbij steunt Meijer 200 lokale appeltelers. Sommige zakenrelaties gaan al meer dan 6 generaties terug.

Publicatiedatum: