Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: meer export van witte, roze en paarse knoflook

Les Aulx Du Sud-Ouest levert witte, roze en paarse knoflook vanuit de Franse stad Cadours, die bekend staat om zijn knoflookteelt. Het grootste deel van de knoflook is bestemd voor de Franse markt, maar het bedrijf gaat zijn export vergroten.



Paarse en roze
"Het is een familiebedrijf dat zich al 30 jaar lang in knoflook specialiseert," zegt Fatima Hamioni. "We zijn gevestigd in een regio die bekend staat om de teelt van paarse knoflook en we zitten vlakbij een regio die bekend staat om zijn roze knoflookteelt." Veel telers in de omgeving telen gespecialiseerde producten voor hoge prijzen. Les Aulx Du Sud-Ouest heeft deze specialiteiten in het assortiment samen met de meer conventionele witte, paarse en roze variëteiten.

Gekleurde variëteiten duurder
De oogst loopt meestal van eind juni tot eind augustus en het versproduct wordt in opslag gekoeld. De prijzen hangen af van grootte, variëteit en kwaliteit. Roze knoflook neigt het duurst te zijn en witte knoflook is doorgaans wat goedkoper dan de gekleurde variëteiten. Wat de sterkte van de smaak betreft is witte knoflook het mildst, terwijl de gekleurde variëteiten een hogere smaakconcentratie hebben.

"Oorspronkelijk werkten we met groothandelaren, maar nu verkopen we aan supermarkten en cateraars," zegt Fatima Hamioni. "Het merendeel van onze zaken zit in Frankrijk, al exporteren we ook knoflook naar landen als Zweden, Denemarken, Ierland, Zwitserland, Duitsland en Nederland. Ongeveer 10 tot 15% van onze omzet is export en we zoeken naar manieren om ons meer buiten Frankrijk te profileren."

Voor meer informatie:
Fatima Hamioni
Les Aulx du Sud-Ouest
fatima@lesaulxdusudouest.com
www.lesaulxdusudouest.com
Publicatiedatum: