Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: bloemkoolseizoen gestart in Saint-Omer

Het bloemkolenseizoen is officieel begonnen voor de groep bloemkolentelers rond Saint-Omer in Frankrijk. De oogst begon op 15 mei relatief vroeg onder goede omstandigheden. Volgens Paul Bailly is de Bretonse kool klaar, is de vraag goed en is er sprake van gunstige verkoopvoorwaarden. "De oogst is op dit moment nog goed, maar het weer moet niet te koud blijven", aldus Bailly. 

Telers blijven echter steeds dezelfde problemen tegenkomen: schade door muskusratten en zwanen en moeite met het vinden van gemotiveerd personeel. De groep voert een voorlichtingscampagne uit voor toekomstige telers en om de lokale teelt aan te prijzen.

Per jaar worden 5 miljoen bloemkolen geproduceerd in de omgeving van Audomarois (Pas-de-Calais). Van de 500 hectare gecultiveerde moerasland is 450 hectare bestemd voor het verbouwen van bloemkool. 60% van de bloemkolenteelt is vercommercialiseerd onder het merk Perle du Nord. 80% is gecertificeerd door Global Cap, waarmee traceerbaarheid, het milieu en werkomstandigheden in acht worden genomen. Hoewel het seizoen goed is begonnen, blijft het gemeenschappelijke landbouwbeleid een bron van zorgen voor telers.
Publicatiedatum: