Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK belangrijke exportbestemming voor Egypte

De export van Egypte naar het Verenigd Koninkrijk bedraagt in het eerste kwartaal van 2015 een waarde van 281 miljoen euro (199 miljoen pond). Dit is ongeveer evenveel als in dezelfde periode in 2014. Tegelijkertijd is de import vanuit het VK in Egypte afgenomen met 7,5% in hetzelfde kwartaal. Die bedraagt nu €315 mln, maar was vorig jaar €340 mln, volgens persbureau MENA.

Egypte staat zesde op de ranglijst van landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, die exporteren naar Groot-Brittannië. Egypte staat achter respectievelijk Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië en Israël. Eerdere statistieken toonden aan dat de export van Egypte naar Groot-Brittannië toegenomen waren met 14% vergeleken met een jaar eerder. In de eerste elf maanden van 2014 bedroeg dit €1.165 mln, terwijl dit in het jaar ervoor nog €1.025 mln was.

Egypte exporteert verschillende producten naar Groot-Brittannië zoals chemische producten, olie, gas, textiel en groenten en fruit.

Bron: dailynewsegypt.com
Publicatiedatum: