Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Project "Bioplantgoed: logistiek, diversiteit en kwaliteit" afgerond"

In dit kortlopende project gingen Inagro en PCG in opdracht van Bioforum in overleg met plantenkwekers en telers op zoek naar oplossingen voor logistieke en andere knelpunten bij het verkrijgen van bioplantgoed. Als afsluiter zet Inagro de mogelijkheden voor de aankoop van bioplantgoed nog even op een rijtje.


 
Elke teler kent het belang van kwalitatief en robuust plantmateriaal. Maar wat zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf om er aan te geraken? Biologische plantenkwekers zijn nu eenmaal niet zo dik gezaaid in Vlaanderen. En het zelf opkweken is een hele uitdaging want plantenopkweek is de voorbije decennia meer en meer geƫvolueerd naar een apart vakgebied met vereiste infrastructuur en mechanisatie.

Binnen het kortlopende project "Bioplantgoed: logistiek, diversiteit en kwaliteit" werden alle biologische groentetelers bevraagd. Vooral vanuit West-Vlaanderen en Limburg kwam er een sterke logistieke beperking naar voor. Op basis van deze bevraging werd in dialoog werd gegaan met de gekende biologische plantenkwekers. De kleinere regionale plantenkwekers kwamen samen op verschillende bedrijven om kennis uit te wisselen en zo van elkaar te leren. Dit alles werd teruggekoppeld tijdens een telersbijeenkomst met de biologische groentetelers.

Als afsluiter van dit project zetten we de mogelijkheden voor de aankoop van bioplantgoed nog even op een rijtje. Die vind je in het volledige verslag hieronder. Met de grote plantenkwekers werd ook onderzocht hoe zij hun dienstverlening kunnen verbeteren en hoe biologische telers ook zelf hieraan kunnen bijdragen.

Lees de resultaten bij Inagro of lees hier meer over het project
Publicatiedatum: