Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
New York: areaal boerenkool 8300 ha
Veel mensen in de Verenigde Staten eten kool. Het blijkt een belangrijk onderdeel van de tuinbouw te zijn. "New York is bekend om de ahornsiroop, zuivelproducten, appelen en dranken. Toch is ook de koolsector enorm, maar krijgt het niet de erkenning die het verdient ", meldt landbouwcommissaris Richard Ball. "Als teler is kool een van mijn favoriete groenten om te telen. De toegevoegde waarde van producten die worden geproduceerd in New York zijn het hele jaar door over de hele wereld te zien."
Commissaris Ball gebruikte een aantal statistieken om zijn complimenten over kool te ondersteunen.
Groene en paarse kool
In 2014 heeft de staat rond 8.300 hectare kool geoogst met een waarde van meer dan $ 72 miljoen (€ 63,5 miljoen). Meer dan een vijfde van de New Yorkse groentensector bestaat uit kool.
Wat New York een goede plek maakt om kool te telen, is het koelere klimaat van de Finger Lakes regio en Western NY.
Volgens de Agricultural Marketing Resource Center zijn Californië, New York en Florida de Amerikaanse staten waar het meeste kool wordt geteeld.
De Agricultural Statistics Manual van 2010 laat zien dat die drie staten 12 miljard pond aan kool produceerden. Dat is 53% van de kooloogst van 2009.