Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Stijgende vraag naar paarse broccolisprouts

Het seizoen van de paarse broccolisprouts, dat eind september begon, loopt tegen zijn einde. 

Mudwalls Farms in Warwickshire (Engeland) vergrootte zijn areaal de afgelopen drie jaar naar 20 ha. Eigenaar George Beach zegt de afgelopen jaren veel geleerd te hebben over verschillende rassen en hun tijdschema's.

Beach legt uit dat de productie kan schommelen vanwege de grote invloed die temperaturen kunnen hebben. "Als het vriest, kan er helemaal niet geoogst worden, maar op andere momenten kan de productie juist enorm stijgen." Door deze schommeling zijn ook de prijzen soms verre van constant. 

"We zijn er nu in geslaagd onze consumenten producten van hoge kwaliteit te bieden tegen een steeds constantere prijs. Ook hebben we aan onze verpakking gewerkt, zodat onze groenten aantrekkelijker zijn en beter afgeleverd kunnen worden."

Paarse broccolisprouts heeft een breed klantenbereik. Zowel supermarkten en onafhankelijke retailers als chefs en lokale pubs zijn geïnteresseerd in de groente.



"De vraag naar paarse broccolisprouts is de afgelopen jaren toegenomen, omdat telers het steeds beter doen. Traditioneel verpakten zij hun producten in dozen en verkochten ze deze aan groothandelaren, waardoor ze veel minder opbrachten. Wij hebben besloten onze merknaam toe te voegen en het lijkt erop dat dit heeft gewerkt. We willen dat mensen ons merk associëren met hoge kwaliteitsproducten."

Mudwalls Frams verpakt de broccolisprouts op verschillende manieren, bijvoorbeeld als een bos bloemen. Dit ziet er mooi uit en houdt het vocht in de groente zonder dat de broccoli verstikt wordt en zijn verse uitstraling verliest. 



Paarse broccolisprouts zijn geen nicheproduct meer, maar ook nog geen reguliere groente. "Mudwalls Farms heeft een nieuw concept toegevoegd en de groente opnieuw gelanceerd," zegt Beach.

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: