Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herregistratie Vertimec Gold en Boxer LDS toepassing groentegewassen

In de Collegevergadering van 22 april jl. heeft het Ctgb een besluit genomen over de herregistratie van Vertimec Gold. De toepassingen in de onbedekte teelt van appel, peer, pruim, kers, boomkwekerijgewassen en in de onbedekte veredelingsteelt en basiszaadproductie van akkerbouw, groente- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen vervallen.

De toepassingen in de bedekte teelt van komkommerachtigen en bonen worden ingetrokken en de toepassingen in de bedekte teelt van tomaat, aubergine en sla mogen alleen toegepast worden van 1 maart tot 1 november. Voor al deze toepassingen loopt een Europese aanvraag voor het aanpassen van de MRL. "Wij verwachten het etiket van Vertimec Gold voor deze gewassen te kunnen herstellen zodra dit MRL-besluit in Europa genomen is", aldus Syngenta.

Alle overige toepassingen blijven toegelaten, maar zullen in gebruik beperkt worden (beperkt aantal toepassingen, driftbeperkende maatregelen etc.). Product voorzien van het oude etiket (W.2) mag nog worden verkocht tot 1 aug 2015 en worden opgebruikt tot 1 november 2015.


Boxer
Naar aanleiding van de omzetting van het WGGA naar het nieuwe WG format en de daaruit voortkomende beperkingen heeft Syngenta een aanvraag ingediend bij het Ctgb om Boxer in groentegewassen in te kunnen zetten als een LDS toepassing.

Het Ctgb heeft in zijn vergadering van 22 april besloten deze LDS toepassingen toe te staan. Boxer is voortaan per teeltcyclus meerdere malen inzetbaar met een lage dosering. Dit geldt voor wortelen, knolselderij, uien, sjalotten, bosuien, bleekselderij en prei.

Syngenta hoopt met deze aanpassing aan het etiket tegemoet te komen aan de groentetelers, die voortaan meer keuzevrijheid hebben in de manier van toepassen zonder daarbij het milieu extra te belasten.

Publicatiedatum: