Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: ruim 1.000 hectare spinazie

Spinazie is in Zwitserland de groente met het op één na grootste teeltgebied, meldt de Duitse website Gabot.de. De spinazie, die in Zwitserland wordt gegeten, is waarschijnlijk een kruising tussen twee wilde vormen uit Zuid-West Azië. De groente werd voor het eerst gecultiveerd in het toenmalige Perzië, het huidige Iran, van waaruit de groente in Spanje belandde. In de decennia, die volgden, veroverde spinazie de rest van de wereld. De groente wordt tegenwoordig namelijk overal ter wereld geteeld, zelfs tot in de tropen. Spinazie stelt namelijk weinig eisen aan het klimaat, maar reageert wel negatief wanneer de grond extreem licht of zwaar is.

In Zwitserland teelt men spinazie op meer dan 1.000 hectare. Het grootste deel van de spinazie komt echter niet vers in de winkelschappen te liggen, maar wordt door de voedingsmiddelenindustrie verwerkt tot diepvriesspinazie, fijngehakte spinazie of babyvoeding. De Zwitsers eten zo'n 370 gram van de groente per persoon per jaar.
Publicatiedatum: