Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Permira verkoopt diepvriesgigant Iglo voor 2,6 miljard euro aan Nomad

De Britse investeringsmaatschappij Permira heeft de de diepvriesvoedselproducent Iglo Group voor 2,6 miljard euro verkocht aan de Britse holding Nomad, eigendom van de investeerders Martin Franklin en Noam Gottesman. Permira krijgt na de transactie ook een belang van 9%. Iglo is na Nestlé de grootste producent van diepvriesvoeding in de wereld. Het bedrijf is marktleider in Europa. Het bedrijf kende in 2014 een omzet van circa 1,5 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 300 miljoen euro.

Permira nam de Iglo Group in 2006 voor 1,7 miljard euro voor Iglo van Unilever. In 2010 werden ook nog de Italiaanse diepvriesactiviteiten van Unilever overgenomen. Daar werd 805 miljoen euro voor betaald. Iglo heeft fabrieken in Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In Europa zijn er ongeveer 2.800 mensen werkzaam voor het bedrijf. Het Verenigd Koninkrijk is een van de belangrijkste afzetmarkten van het concern. Daar is Iglo bekend onder de merknaam 'Birds Eye'. In Italië wordt geopereerd onder de naam Findus.

Nomad Holdings is een investeringsmaatschappij die in 2014 werd opgericht door Noam Gottesman en Martin Franklin. Gottesman is oprichter van investeringsbedrijf TOMS Capital en het hedgefonds GLG Partners. Martin Franklin is de oprichter van het Amerikaanse Jarden. Nomad heeft sinds een jaar een notering aan de beurs in Londen. De holding wist daarmee 465 miljoen euro aan kapitaal aan te trekken, bedoeld voor overnames. Na de aankoop van de Iglo Group verandert de naam van Nomad Holdings in 'Nomad Foods'. De huidige topman van Iglo, de Italiaan Elio Leoni Sceti, zal in juni vertrekken. Hij wordt bestuursvoorzitter bij de Amerikaanse parfumfabrikant Coty. Sceti krijgt wel een bestuursfunctie bij Nomad.
Publicatiedatum: