Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fair Produce introduceert nieuwe inspectiemethodiek

Fair Produce richt voortaan haar inspecties in op basis van risicoprofielen. Hiermee kunnen kosten worden bespaard voor bedrijven met een laag risico. Fair Produce is met de nieuwe inspectiemethode gestart omdat tussen de deelnemende bedrijven soms grote verschillen bestaan in bijvoorbeeld grootte en werkwijze.

Hoe gaat de nieuwe methode in zijn werk?

Op basis van bedrijfskenmerken en verzamelde data wordt een te inspecteren bedrijf vooraf in een categorie ingedeeld met een bepaald risicoprofiel. Deze indeling bepaalt welke inspectie bij het bedrijf past en dus ook hoe hoog de kosten zijn. Bij een laag risicoprofiel vindt slechts een administratieve controle plaats. Bij een middelhoog risicoprofiel vindt een inspectie van een dagdeel plaats en bij een hoog risicoprofiel kan de inspectie een hele dag duren. Het risicoprofiel bepaalt ook of er wel of geen huisvestingscontrole en interviews met de medewerkers plaats vinden. Elke onderneming, van klein tot groot, wordt wel elke drie jaar uitgebreid geïnspecteerd.

Fair Produce heeft deze vernieuwende methodiek ontwikkeld met financiële steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Andere keurmerken hebben al interesse getoond in deze nieuwe werkwijze.

Voor meer informatie:
Fair Produce
Uli Schnier
Telefoon: 06 5427 2999


Publicatiedatum: