Fair Produce introduceert nieuwe inspectiemethodiek
Hoe gaat de nieuwe methode in zijn werk?
Op basis van bedrijfskenmerken en verzamelde data wordt een te inspecteren bedrijf vooraf in een categorie ingedeeld met een bepaald risicoprofiel. Deze indeling bepaalt welke inspectie bij het bedrijf past en dus ook hoe hoog de kosten zijn. Bij een laag risicoprofiel vindt slechts een administratieve controle plaats. Bij een middelhoog risicoprofiel vindt een inspectie van een dagdeel plaats en bij een hoog risicoprofiel kan de inspectie een hele dag duren. Het risicoprofiel bepaalt ook of er wel of geen huisvestingscontrole en interviews met de medewerkers plaats vinden. Elke onderneming, van klein tot groot, wordt wel elke drie jaar uitgebreid geïnspecteerd.
Fair Produce heeft deze vernieuwende methodiek ontwikkeld met financiële steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Andere keurmerken hebben al interesse getoond in deze nieuwe werkwijze.
Voor meer informatie:
Fair Produce
Uli Schnier
Telefoon: 06 5427 2999