Dé website voor de Nederlandse groententeelt



Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Postuma AGF en Van den Belt Tomaten

Introductie Hollandse RAF Tomaat



De telers Klaas en Jacob van den Belt telen verschillende soorten
tomaten in De Koekoekspolder in IJsselmuiden. Bij het telen wordt gebruikt gemaakt van aardwarmte. De gebroeders van den Belt verbouwen sinds 2015 ook RAF tomaten. Deze groen-bonte kleur tomaat heeft zijn bekendheid voornamelijk in Spanje, maar dringt inmiddels door tot menig keuken. Zo gebruikt ook Herman de Blijker de RAF tomaat om hier een overheerlijke carpaccio van te maken!
Voor de klanten van Postuma AGF is er een proefdoos inclusief peper, zout en olie.



De RAF tomaat
RAF tomaten zijn vroeg op smaak, ze rijpen namelijk van binnenuit.  Met zijn kenmerkende, unieke zilte smaak en stevige structuur is dit een geliefde tomaat in de culinaire wereld. Doordat de teelt nu ook op Hollandse bodem plaats vindt, ontdekken steeds meer fijnproevers en mensen die graag koken, de uitzonderlijke eigenschappen van dit delicate product. Met de groen-bonte kleur van de tomaat ziet het gerecht er aantrekkelijk en exclusief uit.



Oorsprong
De RAF tomaat is van oorsprong een Spaanse tomaat, die hoofdzakelijk aan de kust geteeld wordt voor de lokale bevolking. Deze tomaat kenmerkt zich door zijn licht-zilte smaak, die ontstaat door de voeding met zout zeewater. Door gebruik te maken van vergelijkbare voeding, is het  gelukt om deze tomaat in De Koekoekspolder te produceren. De RAF tomaat is optimaal van smaak als deze vers is. Door de lokale teelt in Nederland, waardoor import uit Spanje niet meer nodig is, kan de RAF tomaat nu in een optimale staat van rijping en smaak de eindgebruiker bereiken.



Consumptie
Met de groen-bonte kleur van de tomaat presenteer je een  gerecht wat er aantrekkelijk en exclusief uitziet. RAF tomaten zijn ideaal als bijgerecht bij zowel warme- als koude gerechten. Daarnaast is de RAF tomaat zo bijzonder van smaak dat het al een traktatie op zich is. Snij ze in parten en garneer met wat olijfolie, peper en zout. De RAF tomaat is daarom uitermate geschikt voor de normale consumptie!



Publicatiedatum: 16-4-2015

 



 

Reacties:


I am interesting in to buy now 10 kilo tomaten Raf. I have one company to server restaurants. Is possible to buy you raf?
Bedank
Jose calderon, Haarlem (email) - 16-5-2017 9:13:09


Als er een nobelprijs voor het koken uitgereikt zou worden dan zou deze naar Herman den Blijker Mogen gaan. Iemand die van tomaten carpaccio (Carpaccio is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende (contrefilet, maar zonder vet randje, en ontdaan van alle kleine ongerechtigheden)) kan maken is een tovenaar. Maar het vermoeden blijft dat hij er gazpacho van heeft gemaakt (Gazpacho is een Spaans gerecht. Het is een koude soep van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat, maar in de originele versie beslist zonder vlees of bouillon).
Toon, Breda - 6-5-2015 13:18:01


Raar, dan heb je tomaten die specifiek met zout water gekweekt worden zodat ze een unieke zilte smaak hebben en dan gaan ze voorstellen er zout en peper en olijfolie overheen te gooien om ze lekkerder te maken.
Dan kan je net zo goed een Wasserbombe kopen in de supermarkt
Henk Verschuur, Beilen (email) - 5-5-2015 13:06:51


Quizvraag: waar staat de RAF voor?

René Rombouts, Valencia - 5-5-2015 9:58:53


"olijfolie, peper en zout" ?

waarom? zit er geen natuurlijke smaak in deze RAF tomaten? zonde man
Pablo, Maasland (email) - 16-4-2015 15:19:15


Heerlijke tomaat!!
Bij EminentFood natuurlijk al jaren verkrijgbaar!
Joke, Naaldwijk - 16-4-2015 14:42:55


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: