Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Transparante tent van tuinbouwplastic

Nieuwe business Anton Kleemans: de SunnyTent

Tholen - Anton Kleemans was jarenlang in de AGF-sector actief met Kleemans en Profix, om vervolgens als 'eenpitter' aan de slag te gaan als organisatie-adviseur. Inmiddels betreedt hij samen met zijn vrouw Anne de consumentenmarkt met een zwembadtent. Deze week is de aftrap met TV-commercials op Nederland 1 en 3.

"In het vroege voorjaar van 2011 kochten we een opzetzwembad. 2011 bleek achteraf een jaar met een redelijk voor- en najaar en een slechte zomer. Allesbehalve een ideaal zwembadjaar. Maar onze kinderen wilden natuurlijk altijd zwemmen. Vanuit mijn tuinbouwachtergrond ontstond het idee om er een transparante tent overheen te plaatsen", vertelt Anton. "In een tuinbouwkas is het in Nederland namelijk vanaf medio april tot medio september vrijwel altijd meer dan 25 graden warm. Ook als de zon niet schijnt. Daarmee wordt het water zelden kouder dan 25 graden. Ook het dagelijks schoonmaken van het water zou daarmee verleden tijd zijn. We hebben namelijk een paar bomen in de buurt van het zwembad staan, die het bad continue vervuilden. Dat probleem was dus ook opgelost."

"De eerste versie van de tent was qua constructie en gebruikte materialen zeker niet goed, maar qua werking al direct een schot in de roos. Maandenlang was ons zwembad 'the place to be' voor vriendjes en vriendinnetjes van onze kinderen. Met het uitdenken van de nodige verbeteringen was het idee van de zwembadtent geboren. Toen later bleek dat de tent ook toe te passen was voor o.a. de trampoline, de zandbak en de moestuin, ontstond het plan om het product verder te gaan ontwikkelen om het daarna op de markt te gaan brengen. De merknaam SunnyTent leek ons hiervoor het mooist", vervolgt Kleemans. "De tent is dan ook multifunctioneel. Klanten gebruikten hem al als overkapping voor de schommel, jacuzzi, als opslag voor het haardhout, hooi en stro voor de paarden, als stalling voor de bouwmaterialen tijdens de verbouwing, vouwwagen, aanhangwagen en motor en als speel- en slaaptent voor de kinderen."



Nederlands/Vlaams product en Nederlandse/Vlaamse werkgelegenheid
"Om grip te hebben op de kwaliteit van onze tenten, hebben we zoveel mogelijk gekozen voor lokale productie en producten. Productie in de zogenaamde "lagelonenlanden" lijkt allemaal leuk (en goedkoop), maar leidt niet altijd tot de gewenste productkwaliteit. Daarmee wordt goedkoop duurkoop. Daarnaast zorgt lokale productie voor lokale werkgelegenheid. In tegenstelling tot veel consumentenproducten wordt de SunnyTent grotendeels in Nederland en Vlaanderen gemaakt. De tentstokken en kleine toebehoren komen weliswaar uit China, maar het tentdoek komt uit Belgiƫ en de ankers uit Nederland. Daarnaast worden de tenten in elkaar gezet (naaiwerk) en bestickerd in Nederland. Ook al het drukwerk (inclusief stickers op de tent) en alle reclame-inspanningen en -uitingen zijn van Nederlandse makelij", besluit Anton.



Voor meer informatie:
Anton Kleemans
SunnyTent BV
Dr. Rauppstraat 24
5571 CG Bergeijk
+31)(0)6-37405379
info@sunnytent.com
www.sunnytent.com