Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Behr maakt binnenkort overgang van Spaans naar Duits seizoen

Problematische Spaanse winter beïnvloedt slaoogst

Het sla seizoen in Spanje loopt langzaam ten einde. Tijdens de zes wintermaanden teelt het Duitse bedrijf BEHR AG sla in Spanje. Hierdoor kan het bedrijf het hele jaar door verse sla leveren. "De laatste maanden waren koud en regenachtig in Spanje", zegt Birger Exner van BEHR. "Hierdoor was onze oogst kleiner en konden we minder op de markt brengen".



Vraag groter dan aanbod

Het kost het bedrijf ongeveer drie dagen om de sla vanuit Spanje bij de Duitse klant te krijgen. Aan de hoge vraag kan door de verminderde productie niet worden voldaan. "Het Spaanse slaseizoen, waarmee nu we zoveel problemen hebben, loopt tot mei. Pas vanaf mei komt er Duitse sla op de markt".

Oogst Duitse sla begin mei verwacht
De sla wordt in Duitsland geteeld in Seevetal (in Nedersaksen), Gresse (Mecklenburg-Vorpommern) en Büttelborn (in Südhessen). In Duitsland wordt alle sla in de buitenlucht geteeld. Drie weken geleden zijn de eerste slaplantjes geplant en tegen het begin van mei wordt de eerste oogst verwacht. "Het is nog te vroeg om te voorspellen hoe de oogst zal verlopen. Er hebben zoveel factoren een invloed op, zoals regen, wind en licht".



Verwachte prijsstijging door introductie minimumloon
BEHR AG verwacht dat de toegenomen kosten door de introductie van het minimumloon in de sector zullen worden doorberekend in prijzen. BEHR AG heeft de laatste jaren geïnvesteerd in technologieën om arbeid te kunnen verminderen en betaalde haar werknemers al bovengemiddelde salarissen. Hierdoor verwacht het bedrijf niet al te grote problemen. "We hopen dat in onze sector de wet wordt gerespecteerd en dat de hogere prijzen aan de klanten zullen worden berekend".

Birgner Exner
BEHR AG
Parkstraße 2, 21220 Seevetal
Tel. +49 (0)4185 7977732
bexner@behr-ag.com
www.behr-ag.com
Publicatiedatum: