Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël: wortelseizoen goed gestart

Na de lage prijzen van afgelopen jaar hebben Israƫlische worteltelers dit jaar minder hectare wortelen aangeplant. Door het lagere volume zijn de prijzen in de eerste weken van het seizoen gestegen.



"Dit jaar zijn de volumes gedaald als gevolg van het zware seizoen afgelopen jaar", zegt Oron Ziv van Befresh Europe. "Telers hebben minder aangeplant. Hierdoor zijn de prijzen boven een minimum gebleven". Ziv verwacht dat de productie dit jaar 20 tot 25% minder zal zijn dan afgelopen jaar. Vraag vanuit Rusland is afgenomen door de zwakke roebel maar vraag vanuit Europa is gestegen.

"De kwaliteit van wortelen opgeslagen in koude opslag in Europa is niet heel goed. Daarom willen mensen verse wortelen importeren vanuit Israƫl. De prijzen in Europa zijn ook goed".




Befresh werkt ook met aardappeltelers. De productie van aardappelen is ook lager dit seizoen. De oogst is laat begonnen, maar door de lagere volumes zijn de prijzen goed. Voor wortelen en aardappelen is dit seizoen positiever begonnen dan het vorige seizoen.

"We hebben niet te klagen. We proberen altijd positief te blijven en het ziet er naar uit dat het een veelbelovend seizoen gaat worden".


Voor meer informatie:
Oron Ziv
BeFresh Europe Ltd.
Phone: +972 3 968 2929
Fax: +972 4 672 5001
Email: oron@befreshcorp.com
www.befreshcorp.com
Publicatiedatum: