Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Courgettes doen het goed voor de tijd van het jaar"

Spaans groentenseizoen loopt ten einde

Tholen - Voor importeurs van Spaanse groenten is het een rustige periode. Er komen nog wel bepaalde groenten naar Nederland en Belgiƫ, maar nu de binnenlandse volumes toenemen, schakelen retailers over naar 'eigen' product. Volgens een Belgische handelaar is de omschakelingsperiode vergelijkbaar met andere jaren.

Overschakelen
"Als het gaat om grote volumes, is het Spaanse seizoen een eind afgelopen. Voor producten als paprika's en tomaten is het gebeurd. Als er eenmaal Belgisch product is, kiezen retailers hier toch snel voor de binnenlandse productie. Wat dat betreft zijn ze hier best chauvinistisch. In Nederland gaan ze, denk ik, nog langer door met import van Spaans product. Maar op een bepaald moment gaan ze allemaal over. Daarnaast vind ik ook dat je moet stoppen met importeren als de kwaliteit van bepaalde producten ook vermindert. Net zoals je niet te vroeg met een seizoen moet beginnen. De kwaliteit van de producten moet goed zijn."



Dure courgettes
Bij hem komen momenteel nog producten zoals courgette, broccoli en bleekselderij binnen. Over de prijzen is hij redelijk tevreden. Voor broccoli wordt nog tussen de 5,5 en 6 euro per doos gegeven. Dat valt wel mee voor 10 stuks. Courgette is momenteel zelfs duur voor de tijd van het jaar. Zes tot 6,5 euro is super. Dat zal nog wel even aanhouden, denk ik." Over het hele Spaanse groentenseizoen genomen is de importeur wel te spreken. "We mogen niet klagen over de meeste groenten. Voor komkommers was het niet zo best, maar verder viel het goed mee!"