Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kruisdisteloesterzwam ontzettend populair"

Duitsland: Vraag naar paddenstoelen blijft groeien

In 2014 werd zo'n 59.000 ton paddenstoelen geoogst, volgens de Federal Statistical Office van Duitsland. 98% procent hiervan bestaat uit champignons. De andere 2% zijn eetbare paddenstoelen, zoals shiitake en oesterzwammen. 

"De vraag naar eetbare paddenstoelen blijft groeien, zegt Gerhard Frietsch, directeur van FRIHOL, een bekende marktspeler. "Paddenstoelen zijn erg gezond. Ze zijn onderdeel geworden van een modern en gezond voedingspatroon. Daarnaast zijn paddenstoelen een populair actieproduct in supermarkten."



Specialist in de handel in verse en gedroogde paddenstoelen
FRIHOL verkoopt zijn producten aan Duitse supermarkten onder zijn eigen merknaam. "We zijn specialisten, zowel in verse als gedroogde paddenstoelen," zegt Frietsch. "Onze topproducten zijn de champignon en de kastanjechampignon." De handelsspecialist koopt zijn paddenstoelen in via Green Mushroom Farm BV en 16 andere telers uit Nederland, Duitsland en Polen. Green Mushroom Farm BV is een dochteronderneming van Green Co. en is verantwoordelijk voor de import van eetbare paddenstoelen uit Zuid-Korea. 

Een Duitse paddenstoelenteler in de toekomst
Onlangs heeft Green Co. aandelen in FRIHOL verworven. Met zo'n 20% van de aandelen heeft het Aziatische bedrijf een toekomst in de Duitse paddenstoelenverkoop veilig gesteld. "We werken nu al een tijdje samen met Green Co. en versterken deze graag." In de toekomst wil FRIHOL een grote paddenstoelenkwekerij bouwen in Duitsland, samen met zijn partners. "We zitten nu nog slechts in een intensieve planningsfase," zegt Frietsch.

Kruisdisteloesterzwammen zijn populair
"De kruisdisteloesterzwam is een zeer exotische eetbare paddenstoel, die erg populair is geworden. Consumenten durven deze variant te gebruiken omdat ie lijkt op de bekende porcini. De paddenstoelen worden gekenmerkt door hun stevige structuur en geweldige smaak."

Een breed aanbod
De paddenstoelen van FRIHOL zijn het hele jaar verkrijgbaar. Het assortiment bestaat naast champignons en kastanjechampignons uit kruisdisteloesterzwammen en de "Korea-lijn" met Shimeiji en Enoki paddenstoelen. Van de twee bekendste soorten wordt ook een biologische variant verkocht. Tijdens het seizoen biedt FRIHOL daarnaast cantharellen en poricini aan. 

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: