Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Trudy Teeuwen, Teboza:

"Superior Queens vanaf nu ook voor consumenten verkrijgbaar"

Tholen - Tijdens de opening van het aspergeseizoen in de markthal op 2 april presenteerde Trudy Teeuwen van Teboza de 'Superior Queens' asperges. Deze waren vanaf nu alleen verkrijgbaar voor de horeca vanwege het kleinere volume, maar nu kan ook de 'gewone' consument ervan genieten. Trudy geeft aan dat de Superior Queens biologisch geteelde asperges zijn. "Dat houdt in dat er tijdens de teelt geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest of chemische middelen. Voor de opening hadden we helaas nog geen 'echte' biologische asperges, vanwege het koudere weer. Die hier gepresenteerd worden zijn verwarmd. Over een week of twee zullen de echte biologische asperges verkrijgbaar zijn van de koude grond. Alle asperges worden zorgvuldig met de hand uitgekozen."


Trudy Teeuwen

Superior Queens en Queenies
De Superior Queens komen van jonge planten. "Het is de bodem van Limburg die mede de smaak van de asperge bepaalt", vertelt Trudy. "De wat zanderige grond is bij uitstek geschikt voor de Superior Queens. De bodem is licht genoeg voor de asperge om te groeien en voedzaam genoeg om stevig en extra smaakvol te kunnen zijn. Hoe makkelijker de asperges door de bodem komen, hoe malser ze zijn. We hebben de 'gewone' Superior Queens in het assortiment, maar ook de kleintjes, de Queenies. Deze zijn heerlijk om ook rauw te eten in bijvoorbeeld een salade. Het volume van de Queenies is alleen erg beperkt." Naast de Superior Queens had Teboza ook de wilde groene asperges bij. "Deze worden 'in het wild' gezocht en gesneden. Ze groeien in Mediterraanse gebieden."


De Superior Queens, de Queenies en helemaal rechts de wilde groene asperges

Teboza is werkzaam in de volledige keten van asperges. "We starten bij de rassenontwikkeling tot en eindigen met de verkoop. We exporteren ook aspergeplanten. De teelt van asperges vindt plaats in Nederland en Spanje. We leveren onze asperges aan diverse klanten in de Benelux en zorgen ervoor dat deze binnen 12 uur na de oogst bij de klant zijn."



Superior Queens zijn exclusief verkrijgbaar bij Rungis. De Superior Queens worden geleverd in een houten kistje en gesorteerd met een dikte van 22 tot 26 mm.

Voor meer informatie:
www.teboza.com
www.rungis.nl