Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit waren de 1-april grappen uit de tuinbouw

Tholen - Tomaten inpakken met fluwelen handschoentjes, dure kas-asperges en een kas die wegwaait en op de lokale Albert Heijn terecht komt. Ook de tuinbouwsector speelde gisteren in op 1 april





Tomaten die één voor één met de hand worden afgestoft, worden ingepakt met fluwelen handschoenen en speciaal water uit de champagnestreek. Dat moest ervoor zorgen dat de nieuwe Caresh-tomaat van teler Teun Vandervenne, te krijgen via The Greenery, het lekkerste tomaatje ter wereld wordt. En zoals het een goede 1-april-grap betaamt, is het niet alleen de grap, maar ook vooral de uitvoering. Na het bekijken van onderstaande video is het gewoon balen dat deze tomaten niet geteeld worden!



Boeregoed
Asperges uit je eigen dorp zijn het lekkerste - maar niet bij de Boeregoedkas. Daar zijn ze ervan overtuigd dat de Midden Delflandse asperge anders smaakt dan de Westlandse. En daar hangt dus ook een ander prijskaartje aan. De Midden Delfland asperges zijn 50 cent duurder dan de Westlandse asperges. Boeregoed verwacht dat de mensen het verschil kunnen proeven.

 

Bestellingen per drone bezorgen hebben ze al een keer gedaan bij Royal Brinkman. Vorige week kondigden ze aan ook met de fiets te gaan bezorgen. Het lijkt best plausibel, maar helaas: het gaat niet gebeuren. Dan maar weer wachten op de drones!



De gevolgen van de storm afgelopen dinsdag waren groot voor de Nederlandse tuinbouw, zoveel is duidelijk. Maar zo groot als de gevolgen voor teler Yob de Sjin? Zijn kas zou in de storm zijn weggewaaid en terecht zijn gekomen op de lokale Albert Heijn in Tholen. Ondanks dat het op onze internationale nieuwsbrief HortiDaily stond, was er helemaal niets van waar. Yob de Sijn is redacteur Boy de Nijs en de Albert Heijn hier is helemaal ongedeerd.




De Mona Toetjesmakers zagen natuurlijk ook de Superfood trend. Mona kon uiteraard niet achterblijven en heeft daarom voor het eerst een superfoodtoetje gemaakt: broccolipudding met pure chocoladesaus. Broccoli en pure chocolade staan op de lijst van de Superfoods trendsetters, dus ook voor onze toetjesmakers een mooie mix van Veggie en 80% cacao. Misschien een nieuwe manier om degenen die niet van groente houden ze de heerlijke smaak van Broccoli op een originele manier te laten ervaren.



Komkommerbier! Ook al zo jammer dat dit een 1-aprilgrap blijkt te zijn. Wij staan helemaal achter de ontwikkeling van dit product. Een prima aanvulling op het assortiment van bierbrouwer Redds Apple Ale, inderdaad producent van appelcider.




Aan gebakken lucht zouden we ons geld nooit uitgeven - maar deze speciale lucht uit de kas van het Canadese bedrijf Lufa Farms? Daarvoor trekken we de buidel wel. Voor slechts zestig dollar is deze hypergezonde lucht te koop in de webshop van de kwekerij.
Publicatiedatum: