Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse overheid stimuleert zelfvoorziening voeding

Telers melden 'blij' te zijn dat de regering heeft erkend dat de voedselproductie op lange termijn veilig gesteld moet worden in het Verenigd Koninkrijk. De reacties volgen op een publicatie van de overheid die reageren op een rapport van Environment, Food and Rural Affairs: "Food security: demand, consumption and waste". 

"Voedsel en landbouw zijn enorm belangrijk voor de Britse economie. Het heeft een waarde van meer dan £ 100 miljard (€ 138 miljard) per jaar. Het biedt werk aan ongeveer 1 op de 8 mensen", meldt de regering.

"We werken met telers, fabrikanten en retailers om ervoor te zorgen dat het Verenigd Koninkrijk buitenlandse investeringen kan aantrekken en dat Britse producenten in staat zijn om te groeien en te concurreren.

In februari van dit jaar stelde een NFU rapport het volgende vast: met de huidige tarieven zal slechts 53 procent van landelijke voedselbehoeften worden geproduceerd door landelijke telers in de komende 25 jaar. Met de stijgende bevolkingsaantallen zullen er in de komende decennia ongeveer 13 miljoen extra monden te voeden zijn in het Verenigd Koninkrijk. Tegen die tijd zal de zelfvoorziening van het land al een dieptepunt hebben bereikt. 

Uit nieuwe cijfers van YouGov cijfers blijkt dat 85 procent van de bevolking graag meer producten van Britse afkomst in de supermarkten zou zien. In 2014 was dit nog 79 procent.

Publicatiedatum: