Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter Wijnen, Jim Grootscholte en Geert van den Berg

Eerste Trotse Tuinders Magazine uitgegeven

Het eerste Trotse Tuinders Magazine heeft deze week het levenslicht gezien. Pieter Wijnen, Jim Grootscholte en Geert van den Berg vertegenwoordigen de glasgroententelers in het blad. "Eindelijk kan iedereen kennis maken met telers die niets liever doen dan dagelijks met passie groenten, fruit en bloemen telen", laat de redactie weten.


Op het Groentecongres presenteerden Pieternel van Velden en Pauline Verhagen het magazine. De redactie bestaat verder uit Marit Klapwijk en Sanne van Steijn.
 
Als een rode draad door het magazine vertellen zes telers waarom zij ooit voor hun beroep kozen en hoe ze dat het liefst hun hele leven blijven doen. Cor en Ineke de Vrij vertellen over hun anthuriums en hun dochters die het bedrijf overnemen. Karin van der Eijk wil groene planten weer hip maken. Geert van den Berg is trots op zijn zoon die –net als hij- van plan is om paksoi te gaan telen. Pieter Wijnen's hart klopt sneller als de jonge komkommerplanten weer in de kas staan. Jim Grootscholte zit het liefst met zijn neus tussen de paprika's en houdt van ondernemen. Alex Schoemaker geniet het meest in mei van zijn hortensiakwekerij, vlak voordat het drukke seizoen losbarst.
 
Tussen de verhalen door kookt chefkok Jonathan Karpathios met paprika's en cressen, samen met Daniël van der Burg en Rob Baan. Meesterbindster Hanneke Frankema laat aan Roland en Barry Duyvesteijn zien welke mooie arrangementen je met hun strelitzia's kan maken. Uit ieder verhaal blijkt dat er een bijzondere wereld schuil gaat achter de gevels van kassen.
 
Het gratis magazine is bestemd voor consumenten die interesse hebben in lekkere gezonde voeding en die van bloemen en planten houden. Het is begin april beschikbaar tijdens de landelijke open dag voor de glastuinbouw Kom in de Kas. Maar daarmee stopt het niet. Het Trotse Tuindersteam zal eind mei aanwezig zijn in het Verspaviljoen tijdens de Libelle Zomerweek. Trotse tuinders gaat online verder en zal regelmatig met een printeditie komen.
 
Publicatiedatum: