Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Horti Asia in Bangkok

Tholen- Afgelopen week vond in het BITEC beursgebouw in Bangkok de vierde editie van de Horti Asia plaats. Dit jaar oogde de Horti Asia wat meer volwassen door de toevoeging van de Agri Asia. De beurs vind nog steeds in Bangkok plaats ieder jaar, ondanks het feit dat de tuinbouwactiviteiten binnen de ASEAN vooral plaatsvinden in buurlanden als Maleisië en Vietnam.

Desondanks functioneerde Bangkok weer als een ideale business hub en wisten veel betrokkenen uit de sector hun weg te vinden naar het BITEC. De beurs trok wellicht niet heel erg veel bezoekers, maar de personen die er waren bleken wel zeer interessant.


Klik hier voor de fotoreportage van de Horti Asia 2015.





Over Thailand

De tuinbouw binnen Thailand is vooral gefocust op kleinschalige productie van Sla (nft en op water) en groenten in schaduwkassen. Daarnaast heft sierteelt ook een belangrijk aandeel, maar tot op heden zijn er nog weinig grootschalige productie bedrijven. Desondanks zijn de gevestigde veredelaars wel aanwezig en zijn er speciale rassen beschikbaar voor de Thaise groentetelers. Investeringen vinden voornamelijk plaats in simpele low tech kassen voor de teelt van sla en vruchtgroenten. In Vietnam en Maleisië is de beschermde teelt van groenten en bloemen echter al wel in een vergevorderd stadium en de Horti Asia trok dan ook met name serieuze bezoekers aan uit deze regio's.

De beurs was weer een uitstekend evenement om contact te leggen en meer te weten te komen over de kansen binnen de Zuidoost Aziatische tuinbouw. Ook onze collega's van HortiDaily.com waren present om exposanten en bezoekers te spreken. Verwacht de komende weken interviews met ondernemers uit Maleisië, Vietnam en Thailand, maar ook met een aantal serieuze spelers uit Australië en India.



Klik hier voor de fotoreportage van de Horti Asia 2015.